Kto vyhrá Wimbledon


Najslávnejší tenisový turnaj odštartoval svojím 136. ročníkom a všetci priaznivci bieleho športu so zatajeným dychom čakajú kto vyhrá Wimbledon 2023. Najväčší Wimbledon favoriti sú tento rok jasní. V mužskej časti pavúka to je Novak Djokovic a v tej ženskej zas Iga Świąteková.

Kto vyhrá Wimbledon

Kto vyhrá Wimbledon muži kurz Tipsport kurz Doxxbet
Novak Djokovic 1.75 1.80
Carlos Alcaraz 5.00 4.70
Daniil Medvedev 7.00 8.50
Alexander Zverev 13.00 15.00
Jannik Sinner 13.00 15.00

Kto vyhrá Wimbledon ženy kurz Tipsport kurz Doxxbet
Iga Świąteková 5.00 4.70
Elena Rybakinová 5.00 5.00
Aryna Sabalenková 5.00 5.00
Cori Gauffová 15.00 14.00
Ons Jabeurová 17.00 12.50

To, kto vyhrá Wimbledon, sa síce nedá presne povedať, no vďaka stávkovým kanceláriám môžeme aspoň vedieť, kto je favoritom. V rámci mužskej časti je to okrem Novaka Djokovica aj Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Nick Kyrgios a Jannik Sinner. Ak sa pýtate, kto vyhrá Wimbledon v ženskej časti turnaja, aj tu sú favoriti pomerne jasní. Okrem Swiatekovej sú na prvých priečkach v stávkových kanceláriách aj Rybakinová, Sabalenková, Jabeurová a Gauffová.

Wimbledon favoriti podľa stávkových kancelárií

Poďme sa pozrieť na to, kto sú Wimbledon favoriti podľa stávkových kancelárii. V mužskej časti pavúka nie je o čom pochybovať. Jednoznačným favoritom Srb Novak Djokovic. Hneď za ním je Španiel Carlos Alcaraz, Rus Daniil Medvedev a Austrálčan Nick Kyrgios. V ženskej časti turnaja máme taktiež viacero kandidátok na výhru. Rebríčku stávkových kancelárií kraľuje Iga Świąteková. Hneď za ňou je Elena Rybakinová, Aryna Sabalenková a Ons Jabeurová.

Wimbledon favoriti podľa stávkových kancelárií

Novak Djokovic

Novak Djokovic je vo svojej životnej forme. Tento rok sa mu podarilo tretíkrát zvíťaziť na Roland Garros, vďaka čomu si na svoje konto pripísal už 23. grandslamový titul. Na Wimbledone sa mu podarilo zvíťaziť už sedemkrát, pričom naposledy sa tak stalo minulý rok, keď porazil Nicka Kyrgiosa. Úspechy Novaka Djokovica hovoria samé za seba a mnohé stávkové kancelárie predpovedajú, že jeho výherná séria môže na tomto turnaji pokračovať. Wimbledonu sa síce zúčastní množstvo dobrých tenistov vrátane Medvedeva, Alcaraza či Kyrgiosa, ktorý Djokovicovi čelil vo finále Wimbledonu 2022, no ani jeden z nich nemá na konte toľko úspechov ako srbský tenista. Pripíše si Djokovic tento rok ďalšie víťazstvo z Wimbledonu? Nechajme sa prekvapiť.

Kurz 1.75 na výhru Djokovica
Novak Djokovic

Daniil Medvedev

Daniil Medvedev je teoreticky finálový súper pre Djokovica, ktorý by ho mohol zastaviť. V tomto roku sa mu podarilo vyhrať na turnaji ATP Master 1000 Miami. Bohužiaľ, na Roland Garros 2023 sa mu príliš nedarilo. Vypadol hneď v prvom kole po tom, ako podľahol Brazílčanovi Thiagovi Seybothovi Wildovi. Aj napriek tomu sú kurzy na Medvedeva pomerne dobré. U Fortuny sa nachádza hneď na treťom mieste po Djokovicovi a Alcarazovi. Rovnako je na tom aj v rebríčku stávkovej kancelárie Tipsport. Je teda možné, že si na svoje konto tento rok pripíše ďalší grandslam.

Kurz 7.00 na výhru Medvedeva
Daniil Medvedev

Iga Świąteková

Najväčšou favoritkou tohtoročného Wimbledonu je rozhodne Iga Świąteková, ktorá tento rok vyhrala Roland Garros po tom, ako vo finále zdolala Karolínu Muchovú 6:2, 5:7 a 6:4. Poľská tenistka bola na celom turnaji veľmi dominantná. Na ceste do finále neprehrala ani jeden set. V prvých dvoch zápasoch dokonca vyhrala až štyri sety 6:0. Finále síce nebolo tak jednoduché ako iné zápasy, no Świątekovej sa nakoniec podario skóre otočiť vo svoj prospech, vďaka čomu vyhrala Roland Garros už po tretíkrát. Úspechy na kurte spôsobili, že mnohé stávkové kancelárie aj fanúšikovia tenisu považujú Poľku za jednu z kandidátok na výhru tohtoročného Wimbledonu. Potvrdzujú to aj rebríčky Fortuny a Tipsportu, v ktorých Świąteková aktuálne kraľuje.

Kurz 5.00 na výhru Świątekovej
Iga Swiateková

Wimbledon víťazi v predchádzajúcich ročníkoch

Pamätáte si, kto boli Wimbledon víťazi v predchádzajúcich ročníkoch? Ak nie, tak vám to radi v krátkosti zosumarizujeme. Tretí grandslam sezóny je výnimočný tým, že sa ako jediný hrá na tráve, ktorú v histórii obľubovalo pár velikánov tohto športu. Dvoma z nich sú Roger Federer a Novak Djokovic. Federer má na konte úctyhodných 8 titulov z londýnskej trávy, pričom hneď na druhom mieste sa s počtom titulov umiestnil Djkovic a Pete Sampras, ktorí majú obaja sedem titulov. Ďalej nasleduje Bjorn Bjerg, ktorý získal päť titulov. Pre zaujímavosť, posledným britským tenistom, ktorý vyhral na tráve v All England Clube, bol v roku 2016 Andy Murray. V ženskej časti súťaže drží prvenstvo Martina Navrátilová s deviatimi trofejami. O druhé miesto sa delí Serena Williamsová spolu so Steffi Grafovou. Na konte majú zhodne po sedem primátov. A kto vyhrá Wimbledon tento rok? Uvidíme či sa to podarí niektorému z rekordérov spomenutých vyššie.

Wimbledon víťazi v predchádzajúcich ročníkoch
Rok Muži Ženy
2022 Novak Djokovic (Srbsko) Elena Rybakina (Kazachstan)
2021 Novak Djokovic (Srbsko) Ashleigh Barty (Austrália)
2020 Nehralo sa Nehralo sa
2019 Novak Djokovic (Srbsko) Simona Halep (Rumunsko)
2018 Novak Djokovic (Srbsko) Angelique Kerber (Nemecko)
2017 Roger Federer (Švajčiarsko) Garbiñe Muguruza (Španielsko)
2016 Andy Murray (Veľká Británia) Serena Williams (USA)
2015 Novak Djokovic (Srbsko) Serena Williams (USA)

Wimbledon favoriti minulý rok

Wimbledon minuloročné kurzy jasne ukazujú, že favoritmi turnaja boli veľmi podobní hráči ako tento rok. Pre lepší prehľad si ich môžete prezrieť v prehľadných tabuľkách, ktoré nájdete nižšie. V nich sú uvedení nielen mužskí, ale aj ženskí favoriti podľa stávkových kancelárií Fortuna a Tipsport.

Wimbledon muži Wimbledon 2022 kurz Tipsport Wimbledon 2022 kurz Fortuna
Novak Djokovic 1.75 1.78
Carlos Alcaraz 9.50 8.40
Rafael Nadal 8.50 7.60
Matteo Berrettini 6.00 6.20
Stefanos Tsitsipas 15.00 13.00
Wimbledon ženy Wimbledon 2022 kurz Tipsport Wimbledon 2022 kurz Fortuna
Iga Świąteková 2.45 2.35
Cori Gauffová 12.00 11.00
Simona Halepová 16.00 14.00
Ons Jabeurová 17.00 13.00
Elena Rybakinová 19.00 26.00

Často kladené otázky

Kde sa hrá Wimbledon?

Wimbledon sa hrá v západnej časti Londýna na trávnatých dvorcoch v All England Lawn Tennis and Croquet Clube, a to od roku 1877.

Kto vyhrá Wimbledon?

Všetci nadšenci bieleho športu sa môžu tešiť na známe mená ako Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Iga Świąteková, Elena Rybakinová, Aryna Sabalenková a Ons Jabeurová.

Kedy a ako dlho sa hrá Wimbledon?

Hlavná súťaž trvá od 3.7. do 16.7. 2023, kedy vyvrcholí finálovým zápasom dvojhry mužov. Kvalifikácia sa koná od pondelka 26.6. do štvrtka 29.6. 2023.

Ako je zostavený Wimbledon pavúk?

Wimbledon 2023 pavúk je schéma podľa ktorej proti sebe nastupujú hráči. V pavúku štartuje 128 hráčov a má 7 kôl. Každé kolo je vyraďovacie, a tak sa po postupe do toho ďalšieho stále počet účastníkov znižuje o polovicu až zostanú len 2 finalisti.