Týždenný stávkarský check – týždeň 47


Témou číslo jedna budú najbližšie štyri týždne MS vo futbale 2022. Šampionát začal už minulý týždeň otváracím duelom domáceho Kataru. Tento týždeň sa už naplno rozbehne skupinová fáza turnaja. S výnimkou Talianska sa na šampionát prebojovali všetci favoriti a na tých najväčších sa pozrieme bližšie v tomto článku. Šlágrom tohto týždňa je zápas Španielsko vs Nemecko. Okrem svetového šampionátu uvidíme futbal aj na domácich ihriskách, keďže sa dohrávajú odložené zápasy z jesene. Aj keď bude najväčšia pozornosť športových fanúšikov smerovať na futbalové trávniky, ostatné športy si nedávajú stopku. V tenise sa bude konať finálový turnaj Davis Cupu. V zámorí je naplno rozbehnutá NHL a hokej si môžete pozrieť aj v slovenskej extralige.

Týždenný stávkarský check

Zápas Termín Tip redakcie Kurz Tipsport
MS 2022: Anglicko – Irán 21.11.2022 o 14:00 menej ako 2.5 gólu v zápase 1.65
NHL: New Jersey Devils – Edmonton Oilers 22.11.2022 o 01:00 menej ako 6.5 gólu v zápase 1.90
NHL: Philadelphia Flyers – Calgary Flames 22.11.2022 o 01:00 zvíťazí Calgary Flames 2.05
MS 2022: Argentína – Saudská Arábia 22.11.2022 o 11:00 Argentína vyhrá oba polčasy 2.24
MS 2022: Francúzsko – Austrália 22.11.2022 o 20:00 Francúzsko dá gól v oboch polčasoch 1.94
MS 2022: Belgicko – Kanada 23.11.2022 o 20:00 zvíťazí Belgicko 1.52
Davis Cup: Španielsko – Chorvátsko 23.11.2022 zvíťazí Chorvátsko Bude vypísaný
Fortuna liga: Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 24.11.2022 o 18:30 Slovan Bratislava vyhrá s handicapom -1.5 1.62
Fortuna liga: DAC – Ružomberok 24.11.2022 o 18:30 zvíťazí Dunajská Streda 1.76
MS 2022: Brazília – Srbsko 24.11.2022 o 20:00 viac ako 2.5 gólu v zápase 1.79
Tipos extraliga: HC Košice – HK Poprad 25.11.2022 o 17:30 zvíťazia Košice 1.87
MS 2022: Španielsko – Nemecko 27.11.2022 o 20:00 menej ako 2.5 gólu v zápase 1.87

MS vo futbale 2022 – Anglicko je jasný favorit skupiny B

Anglicko je jasný favorit skupiny B o čom hovoria aj MS vo futbale kurzy. Hneď na úvod to môže ukázať v zápase s Iránom. Ázijské mužstvo by malo byť outsiderom skupiny B, ktorú dopĺňa ešte Wales a USA. Anglická reprezentácia je takmer kompletne zložená z hráčov Premier League. Teplotné podmienky budú preto určite viac vyhovovať Iránu, ktorý od Kataru oddeľuje len Perzský záliv.

MS vo futbale 2022 - Anglicko je jasný favorit skupiny B

Náš tip:

Irán netreba podceňovať. Ukázal to aj na MS 2018 v Rusku, kde v skupine remizoval s Portugalskom 1:1 a so Španielskom prehral len 0:1. Irán si zakladá na dobrej defenzíve a inkasuje málo gólov. Anglicko nemá oslnivú formu a bude sa na úvod trochu hľadať. Nečakajte preto v zápase prestrelku.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Anglicko – Irán: menej ako 2.5 gólu v zápase 1.65 1.62

MS vo futbale 2022 – dovedie Messi Argentínu k titulu?

Dovedie Messi Argentínu k titulu? Pred rokmi boli argentínsky fanúšikovia o tom presvedčený, ale nemohli sa toho dočkať. V minulom roku získali Messi a spol. titul Copa América a tlak na neho vďaka prvej trofeji s reprezentáciou trochu opadol. Teraz má asi svoju poslednú šancu aj na titul svetového šampióna. MS vo futbale 2022 program začína pre Argentínu zápasom proti Saudskej Arábii.

MS vo futbale 2022 - dovedie Messi Argentínu k titulu?

Náš tip:

Favorit je jednoznačne Argentína. V zápase so Saudskou Arábiou sa očakáva jej dominancia počas celého zápasu. Argentína vyhrala už desať polčasov v rade a proti outsiderovi skupiny sériu predĺži.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Argentína – Saudská Arábia: Argentína vyhrá oba polčasy 2.24 2.25

MS vo futbale 2022 – obhajca titulu Francúzsko proti Austrálii

Podľa posledných výsledkov sa môže zdať, že obhajca titulu Francúzsko proti Austrálii nastúpi v horšej forme ako súper. Treba však vziať do úvahy, že Francúzi hrali s oveľa silnejšími súpermi. Naďalej však platí, že Francúzsko má jeden z najlepších kádrov na šampionáte a patrí medzi kandidátov na to, kto vyhrá MS vo futbale 2022. Skupina D patrí medzi papierovo menej náročné. Postup by si malo postrážiť Francúzsko a Dánsko. Austrália s Tuniskom môžu len prekvapiť.

MS vo futbale 2022 - obhajca titulu Francúzsko proti Austrálii

Náš tip:

Francúzsky útok naháňa hrôzu súperovej obrane. Tréner Deschamps môže poslať na hrot hráčov ako Mbappé, Benzema, Griezmann či Giroud, ktorí patria medzi top útočníkov sveta. V zápase s Austráliou by nemali mať Francúzi výraznejšie problémy a počas celého zápasu si budú tvoriť gólové šance. A francúzsky strelci dokážu svoje šance premieňať.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Francúzsko – Austrália: Francúzsko dá gól v oboch polčasoch 1.94 1.97

MS vo futbale 2022 – Kanada sa po rokoch vracia na mistrovství

Kanada sa po dlhých rokoch vracia na MS vo futbale. Jej doterajšia jediná účasť na MS bola v roku 1986 v Mexiku. Kanadská reprezentácia preto dosiahla postupom na MS 2022 v Katare obrovský úspech. Či k nemu pridá aj nejaké body v skupine F proti Chorvátsku, Maroku a Belgicku je otázne. Jej prvý súper Belgicko je bronzový tím z posledného šampionátu a jednoznačný favorit. Už niekoľko turnajov je v pozícii čierneho koňa a to vypovedá o silnej generácii hráčov. Postup zo skupiny je pre Belgicko len prvotný cieľ.

MS vo futbale 2022 - Kanada sa po rokoch vracia na mistrovství

Náš tip:

Belgicko tesne pred šampionátom prehralo v príprave s Egyptom. Takáto “facka” pred zápasmi v Katare môže byť prospešná. Do stretnutia s Kanadou nastúpia Belgičania koncentrovane a od úvodu budú diktovať tempo. Herná kvalita je jednoznačne na ich strane a Kanada tak nebude mať v zápase nárok na body.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Belgicko – Kanada: zvíťazí Belgicko 1.52 1.52

MS vo futbale 2022 – najväčší favorit Brazília začína v zápase so Srbskom

Najväčší favorit podľa stávkových kancelárií je Brazília. Je preto jasné, kto je zároveň najväčší favorit MS vo futbale skupiny G na postup. Okrem Brazílie sa očakáva, že o postup zo skupiny zabojuje najmä Švajčiarsko a prvý súper Brazílie – Srbsko. Posledný člen skupiny G Kamerun by postupom veľmi prekvapil. Brazília je rekordman v počte vyhratých titulov MS, zatiaľ ich má päť. Všetky vyhrala rovnakým spôsobom, svojou ofenzívnou hrou. Brazílčania sa futbalom na ihrisku bavia a diváci to milujú. Tento zápas bude preto jeden z najsledovanejších úvodných zápasov skupín.

MS vo futbale 2022 - najväčší favorit Brazília začína v zápase so Srbskom

Náš tip:

Brazília opäť stavila na útočné hviezdy ako Neymar či Vinícius Jr.. Vďaka svojmu štýlu hry strieľa veľa gólov a vypláca sa to aj výsledkovo. Za posledné tri roky prehrala len jeden zápas z tridsiatich. Aj Srbsko je vo forme a v útoku má veľmi produktívne hviezdy ako Vlahović, Mitrović a Tadić. Zápas ma preto všetky predpoklady aby bol bohatý na góly.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Brazília – Srbsko: viac ako 2.5 gólu v zápase 1.79 1.80

MS vo futbale 2022 – Španielsko vs Nemecko

Zápas Španielsko vs Nemecko sa udeje v druhom kole skupinovej fázy v skupine E. Dvaja favoriti na celkové víťazstvo tak tvoria jednoznačne najväčší šláger zo všetkých zápasov v skupinách. Obe krajiny už v minulosti vyhrali MS. Španielsko to dokázalo v roku 2010. Nemci vyhrali už štyrikrát v rokoch 1954, 1974, 1990 a naposledy v roku 2014. Pokiaľ pôjde všetko podľa predpokladov, tento zápas rozhodne o tom, ktor postúpi z prvého a kto z druhého miesta v skupine E. Skupinu dopĺňa Japonsko a Kostarika a v súboji s futbalovými veľmocami budú ťahať za kratší koniec.

MS vo futbale 2022 - Španielsko vs Nemecko

Náš tip:

Obe krajiny si prechádzajú obmenou kádra najmä z dôvodu konca kariéry dlhoročných opôr. Ani jedno mužstvo tak nebude vyčnievať výrazne nad to druhé a čaká sa vyrovnaný zápas. Aj vzhľadom na dôležitosť stretnutia bude jasná snaha o čo najmenej chýb v stretnutí a väčšia opatrnosť. Nemyslíme si preto, že bude padať veľa gólov.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Španielsko – Nemecko: menej ako 2.5 gólu v zápase 1.87 1.88

Fortuna liga – čakajú nás dohrávky odložených zápasov

Všetky ligové súťaže majú pre MS vo futbale 2022 prerušenú sezónu a platí to aj pre Fortuna ligu. Napriek tomu sa tento týždeň dočkáme ligových zápasov, keďže nás čakajú dohrávky odložených zápasov. Z pohľadu tabuľky je zaujímavé, že sa ešte môže zmeniť líder jesennej časti. Do akcie ide totiž druhá Dunajská Streda a aj prvý Slovan Bratislava. Rozdiel medzi tímami je trojbodový a tak ak by Slovan svoj zápas prehral, môže prísť o prvú priečku. Slovan doma privíta Zlaté Moravce. Dunajskú Stredu čaká zápas s Ružomberkom.

Fortuna liga - čakajú nás dohrávky odložených zápasov

Náš tip:

  • Slovan má oslavy postupu do jarnej časti Konferenčnej ligy za sebou a na tento zápas sa preto bude plne koncentrovať. Proti Zlatým Moravciam sa belasým dlhodobo darí, keď vyhrali posledných šesť zápasov. Pokiaľ hráči nič nepodcenia mali by jednoznačne zvíťaziť.
  • Ružomberok odohral dobrú jeseň, avšak ako keby mu na záver dochádzali sily. Nevyhral už štyri ligové kolá po sebe a proti rozbehnutému DAC sa nedá očakávať ukončenie tejto série. Naopak DAC má záver jesene zo všetkých ligových mužstiev najlepší a preto veríme, že tri body získa domáce mužstvo.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Slovan Bratislava – Zlaté Moravce: Slovan Bratislava vyhrá s handicapom -1.5 1.62 1.63
DAC Dunajská Streda – MFK Ružomberok: zvíťazí Dunajská Streda 1.76 1.83

NHL – Slováci sú v dobrej forme

V tejto sezóne sa do hry dostalo len sedem slovenských hokejistov, ale s výnimkou Jara Haláka sa dá o všetkých povedať, že sú v dobrej forme. Obrancovia Černák a Fehérváry si poctivo plnia defenzívne povinnosti. Slafkovský a Regenda sa zažívajú v tejto sezóne premiéru v NHL a výkonmi si pýtajú viac času na ľade. Najviac tešia slovenských fanúšikov Tomáš Tatar a Adam Ružička. Tatarove New Jersey Devils atakuje špicu celej NHL a Adam Ružička si v drese Calgary Flames užíva pôsobenie v prvej formácii. Preto sme si z celého programu NHL vybrali pre náš tip zápasy New Jersey Devils vs Edmonton Oilers a Philadelphia Flyers vs Calgary Flames.

NHL - Slováci sú v dobrej forme

Náš tip:

  • New Jersey Devils neskutočne prekvapuje. Jedno z najslabších mužstiev minulej sezóny bojuje o prvú priečku celej NHL. Proti Edmontonu za ktorý hviezdia McDavid a Draisaitl je v pozícii zaslúženého favorita. Diabli majú výbornú defenzívu a dostávajú málo gólov. Aj hviezdne duo olejárov bude mať problém presadiť sa.
  • Philadelphia Flyers je v kríze, keď už šesť zápasov v rade nevyhrala. Naopak Calgary sa aj vďaka produktivite Ružičku v posledných zápasoch darí. Calgary svoj rozmach formy využije a odnesie si zo zápasu víťazstvo.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
New Jersey Devils – Edmonton Oilers: menej ako 6.5 gólu v zápase 1.90 1.84
Philadelphia Flyers – Calgary Flames: zvíťazí Calgary 2.05 1.88

Tipos extraliga – východniarske derby Košice vs Poprad

V Tipos extralige nás tento týždeň nezaujali zápasy vedúcich mužstiev tabuľky, ale východniarske derby HC Košice vs HK Poprad. Z pohľadu tabuľky ide len o súboj v jej strede, ale z pohľadu atraktívnosti pre diváka sa jedná o vyhľadávaný duel.

Tipos extraliga - východniarske derby Košice vs Poprad

Náš tip:

Košice sa už dávno spamätali z katastrofálneho štartu do sezóny. Aktuálne sú z hľadiska formy dokonca najlepšie mužstvo extraligy a rýchlo stúpajú tabuľkou smerom nahor. Naopak Poprad mal vydarený začiatok a aktuálne pravidelne strieda prehry a výhry. Zápas rozhodne v prospech Košíc domáce prostredie a najmä psychická pohoda Košičanov.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
HC Košice – HK Poprad: zvíťazia Košice 1.87 1.85

Davis Cup – finálový turnaj

Davis Cup sa blíži do záveru a tento týžden sa odohrá štvrťfinále, semifinále aj samotné finále súťaže. Finálový turnaj sa hrá systémom na dva víťazné zápasy. Najskôr sa odohrajú dve dvojhry a ak je nerozhodný stav rozhoduje záverečná štvorhra. Zo štvrťfinálového programu sme sa zamerali na zápas Španielsko vs Chorvátsko. Španielsko vyhralo Davis Cup v roku 2019 a Chorvátsko bolo finalistom minulý rok. Na víťaza bude v semifinále čakať lepší z dvojice Austrália, Holandsko.

Davis Cup - finálový turnaj

Náš tip:

Hrá sa síce v Španielsku ale na tvrdom povrchu, ktorý Španielom až tak nevyhovuje ako antuka. Dvojhry budú vyrovnané a myslíme si, že obe krajiny si jednu pre seba ukradnú. Rozhodne tak štvorhra. V nej sa očakáva bod pre Chorvátsko, ktorý má dvoch hráčov v top desiatke rebríčka vo štvorhre.

Tip redakcie Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Španielsko – Chorvátsko: zvíťazí Chorvátsko