MS v hokeji 2022 – Slovensko – Dánsko


Máme tu záver skupinovej fázy Majstrovstiev sveta v hokeji 2022. Slovensko sa vo svojom poslednom siedmom zápase skupiny A stretne s Dánskom. Víťazstvo v tomto zápase sa nebude rodiť ľahko a priebeh zápasu môže byť veľmi zaujímavý. Fanúšikovia našej reprezentácie však veria, že sa na konci zápasu budú tešiť z víťazstva. Zápas Slovensko – Dánsko sa naživo odohrá 24. 5. 2022 o 15:20 na štadióne Helsinky Ice Hall v Helsinkách.

MS v hokeji 2022 - Slovensko - Dánsko
Náš tip Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Slovensko vyhrá 2.00 2.00
  • Zápas: Slovensko – Dánsko
  • Súťaž: MS v hokeji 2022
  • Čas zápasu: 24.5.2022, 15:20

Program Majstrovstiev sveta je neúprosný a v priebehu pár dní je potrebné odohrať veľký počet zápasov. Prvé zápasy skupinovej fázy sa odohrali 13.05.2022 a posledné sa budú hrať 24.05.2022. To znamená, že v priebehu dvanásť dní odohrá každé mužstvo sedem zápasov. Pre nahustený program zažije každé mužstvo situáciu, kedy hrá dva zápasy v dvoch po sebe idúcich dňoch. Slováci takto otvárali šampionát dvojzápasom proti Francúzsku a Nemecku. Další dvojzápas mali proti Kazachstanu a Taliansku.

Dánsko zažilo dvojzápas tiež na úvod proti Kazachstanu a Švajčiarsku a čaká ho aj na záver proti Kanade a následne vo svojom poslednom zápase skupiny proti našej reprezentácii. Naopak Slovensko má po zápase dva dni voľné a takéto rozlosovanie turnaja im dáva veľkú výhodu v tomto zápase.

Sledujte priebeh zápasu tu

Slovensko proti najsilnejším tímom neuspelo

Slovensko proti najsilnejším tímom v skupine neuspelo a nezískalo napokon ani bod v zápasoch proti Kanade, Švajčiarsku ani Nemecku. Prehry proti Nemecku a Švajčiarsku môžu našich hráčov mrzieť o to viac, že to boli tesné zápasy. Najmä proti Nemecku to bolo o smolnom výsledku, keďže Slováci boli v zápase lepším tímom.

Slovensko proti najsilnejším tímom neuspelo

Teraz ich čaká súper z Dánska, ktorý nepatrí do skupiny outsiderov, ale skôr medzi tímy na podobnej úrovni ako náš celok. Presvedčiť sme sa o tom mohli na Majstrovstvách sveta v roku 2021 v Rige, kde sa tiež konal zápas týchto krajín v skupinovej fáze. Vlani vyhrala naša reprezentácia 2:0. Zápas sa zlomil až v tretej tretine po góloch Cehlárika a Jánošíka. V posledných zápasoch sa vždy jednalo o tesné výsledky, kde rozhoduje jeden, maximálne dva góly. Naši hráči na tomto šampionáte nepredvádzajú výkony ako na zimnej olympiáde v Pekingu, kedy si došli až po bronzovú medailu, ale v zápase vyrovnaných mužstiev rozhodujú aj maličkosti. To čo by malo rozhodnúť tento zápas bude program tímov o ktorom sme písali už vyššie.

Dánsko čaká náročný záver skupinovej fázy

Dánsko čaká náročný záver skupinovej fázy MS 2022. V priebehu štyroch dní odohrajú tri zápasy a najmä dva zápasy v dvoch dňoch na záver proti Kanade a Slovensku. Proti Kanade nastúpia 23.05.2022 o 19:20 a nasledujúci deň proti našej reprezentácii už o 15:20 to znamená, že budú mať na regeneráciu a prípravu menej ako dvadsať hodín. Navyše si treba uvedomiť, že zápas proti Kanade im zoberie veľa fyzických aj psychických síl.

Dánsko čaká náročný záver skupinovej fázy

Naproti tomu Slováci majú pred týmto zápasom dva dni voľna, kedy budú mať dostatočný čas doliečiť menšie zranenia, pripraviť sa na zápas, či doladiť hru v presilovkovej formácii. Naživo v zápase sa ukáže, vďaka tomuto programu budú mať v neskoršej fáze zápasu viac síl a budú rýchlejší ako Dáni.

Tip redakcie

Za normálnych okolností by sme v tomto zápase dávali o trochu väčšie šance našej reprezentácii. Vzhľadom na náročný program Dánska sa ale situácia mení. Súčasný hokej je o tom kto je aktívnejší, dôraznejší a hlavne rýchlejší. Na moderný štýl hokeja je potrebné mať dostatok fyzických síl. V našom mladom tíme, sú hráči ktorým vyhovuje presne tento štýl hokeja. S postupom času ako bude súper strácať sily, bude rýchlostný rozdiel väčší a väčší a to bude voda na mlyn pre slovenských útočníkov. Zápas pravdepodobne neskončí veľkým gólovým rozdielom, je totiž vysoko pravdepodobné, že sa opäť raz rozhodne až v tretej tretine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Náš tip Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Slovensko vyhrá 2.00 2.00