Európska liga – West Ham – Lyon


Vo štvrťfinálovej konfrontácii Európskej ligy si zmerajú sily West Ham a Lyon. Tieto tímy spolu neodohrali doposiaľ žiadny vzájomný zápas. Čaká nás tak veľká neznáma a zaujímavý duel, v ktorom je náročné odhadnúť víťaza. Oba celky prešli cez náročných súperov – West Ham cez Sevillu a Lyon cez Porto. Vybrať správny tip je ťažkým orieškom, my sa však pre vás pokúsime vybrať ten najlepší. Zápas je na programe vo štvrtok 07.04.2022 o 21:00 hod. na štadióne Olympic Stadium v Londýne.

Náš tip Kurz Tipsport Kurz Synottip
oba tímy dajú gól 1.72 1.76
  • Zápas: West Ham – Lyon
  • Súťaž: Europa League
  • Čas zápasu: 7.4.2022, 21:00
Európska liga - West Ham - Lyon

West Ham čaká nová skúsenosť – je prvýkrát vo štvrťfinále Európskej ligy. Tím si poradil so Sevillou, ktorá bola na začiatku považovaná za miernejšieho favorita. “Kladivári” však v domácom zápase ukázali bojový duch a v predĺžení rozhodli o postupe. Hviezdou zápasu sa stal Yarmolenko. V ďalšom zápolení čaká West Ham Lyon. Postupové šance sú tentokrát sľubné. West Ham ďalší zápas odohrá na pôde Brentfordu.

Lyon po semifinálovom zápase Ligy majstrov s Bayernom Mníchov v 2020, tentokrát vyzve vo štvrťfinále Európskej ligy West Ham. Šance na zisk trofeje sú o niečo vyššie. Výkony Lyonu sú však ako na hojdačke, v Európskej lige však nenašiel konkurenta a pohodlne ovládol základnú skupinu. Síce tesne, no dokázal si poradiť aj s Portom. Lyon má oproti West Hamu bohatšie skúsenosti s európskymi súťažami, otázne však je, ako ich dokáže využiť.

West Ham ide naproti historickému úspechu

West Ham ide naproti historickému úspechu. Vo štvrťfinále Európskej ligy je vôbec po prvýkrát, postup by tak znamenal ďalší obrovský míľnik v dejinách klubu. Pred zverencami Moyesa však stojí súper, s ktorým sa stretnú prvýkrát. Napriek tomu, futbalisti hrajú o niečo kvalitnejšiu súťaž ako jeho súper a tak sú na ťažké zápasy zvyknutí. Síce je pravdou, že Európske zápasy majú iný nádych a inú motiváciu, tej však budú mať viac než dosť, najmä v domácom zápase, ktorý bude pre nich nesmierne dôležitý.

“Kladivári” začnú hrať skôr opatrne. Budú hľadať tú správnu cestu, ktorá by mohla znamenať vytúžený gól. Podariť sa im to môže najmä cez Bowena, Fornalsa či Antonia. Aj Cresswell ukázal, že vie skórovať, no tentokrát sa mu to asi z priameho kopu nepodarí. Podľa štatistík teda tipujeme, že West Ham strelí aspoň jeden gól. Na ten si vypracuje aspoň dve sľubné príležitosti. V hre síce výrazne prevažovať nebude, no to ani súper. Bude to skôr hra z jednej strany na druhú. West Ham zostava ostane bez výraznej zmeny.

West Ham poškuľuje po historickom úspechu

Lyon bude chcieť uhrať dobrý výsledok

Lyon bude chcieť uhrať dobrý výsledok, najmä na Olympic Stadium. Výraznejšie k úspechu mu môže dopomôcť posledná výhra v domácej súťaži, keďže posledné výkony sú tak trochu ako na hojdačke. Veľkou vzpruhou tak je Európska liga a vidina možno aj finálového duelu. Tréner Bosz je na lavičke francúzskeho tímu takmer rok a s klubom by tak chcel zažiť prvú výraznejšiu eufóriu.

Lyon bude chcieť uhrať dobrý výsledok

Futbalisti Lyonu sa budú spoliehať najmä na najlepšieho hráča tímu Dembélého, ktorý v poslednom zápase strelil dva góly a aktuálne ich má na konte 14. V pozore však musí byť najmä obrana, ktorá niekedy dostáva lacné góly. Preto si myslíme, že minimálne jeden inkasuje aj v Londýne. Čo sa týka zostavy, bude podobná ako v predchádzajúcich zápasoch. Tréner Bosz nastolí herné rozostavenie 4-2-3-1.

Tip redakcie

Tento zápas nemá výraznejšieho favorita a je tak ťažké odhadovať možného víťaza. Oba celky však majú kvalitné ofenzívy a tie by sa mohli v zápase aspoň raz gólovo presadiť. Hra sa bude prelínať z jednej strany na druhú, zo začiatku môže byť aj veľmi opatrná. Pre odvážnejších, zvolili by sme presný výsledok zápasu 1:1.

Náš tip Kurz Tipsport Kurz Synottip
oba tímy dajú gól 1.72 1.76