MS vo futbale 2022 – Francúzsko vs Dánsko analýza


Obhajca titulu sa v druhom zápase MS vo futbale 2022 skupiny D stretne s Dánskom. Oba európske tímy sú aj po prvých zápasoch pasované za favoritov na postup do play off. V roku 2022 je to už tretí vzájomný zápas po tom čo sa stretli aj v Lige národov. Kto využije skúsenosti z predchádzajúcich zápasov lepšie, to sa uvidí na štadióne Stadium 974. Živý prenos Francúzsko vs Dánsko môžete sledovať 26. 11. 2022 o 17:00 na stanici RTVS Šport. K dispozícii bude aj live stream zadarmo zo zápasu, ktorý nájdete ako online vysielanie RTVS na webstránke televízie.

MS vo futbale 2022 - Francúzsko vs Dánsko analýza

Náš tip Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Dánsko neprehrá 2.02 1.95
  • Zápas: Francúzsko vs Dánsko analýza
  • Súťaž: MS vo futbale 2022
  • Čas zápasu: 26. 11. 2022, 17:00

Kde sledovať Francúzsko vs Dánsko naživo, live stream?

RTVS je vlastníkom licencie pre MS a preto je jednoduchá možnosť kde sledovať Francúzsko vs Dánsko naživo. MS vo futbale program, ktorý má až 64 zápasov sa bude celý vysielať na stanici RTVS Sport naživo. Okrem toho môžete sledovať aj livestream zadarmo na stránke RTVS, keďže slovenská televízia má práva aj na online vysielanie živého prenosu. Z Česka máte rovnakú možnosť od Českej televízie, ktorá rovnako bude vysielať živý prenos zápasu a zároveň poskytne divákom live stream na svojej webovej stránke.

Francúzi odštartovali výborne

Francúzi odštartovali výborne, keď v svojom prvom zápase porazili Austráliu 4:1. Austrália premenila hneď v úvode svoju jedinú strelu na bránu v zápase, avšak odvtedy jasne dominovali Francúzi. Tri góly zo štyroch dali Francúzi hlavou, čo sa v zápase s vysokou Dánskou obranou ťažko zopakuje. Dáni odštartovali bezgólovou remízou s Tuniskom. V zápase strelili obe mužstvá gól, ale ani jeden neplatil pre ofsajd. Dánsko stupňovalo tempo zápasu a v druhom polčase bolo jasne lepším tímom, no nepodarilo sa mu streliť vytúžený gól. V zápase s Francúzskom sa musí tréner Hjulmand postarať aby Dáni nemali vlažný vstup do zápasu ako to bolo s Tuniskom. Francúzi majú totiž kvalitu na to aby to rýchlo potrestali.

Francúzsku chýba viacero hviezd

Francúzsku chýba viacero hviezd v nominácii na MS vo futbale 2022. Dvaja hviezdny stredopoliari Pogba a Kanté tvorili základný kameň kádra na minulom šampionáte a ich absencia pre zranenie bude citeľná. Tesne pred šampionátom sa zranili útočníci Benzema a Nkunku ako aj obranca Kimpembe. Napriek absenciám sa francúzsky tím nemôže sťažovať na nedostatok hviezdnych hráčov. Naopak ak by sme mali menovať najväčšie hviezdy spomenieme pol mužstva. Je však cítiť, že najväčšia slabina tímu by mala byť francúzska stredová formácia bez Pogbu a Kantého. V tíme Dánska nechýbajú najväčšie hviezdy tímu ako kapitán Kjaer, brankár Schmeichel či Christensen. V tíme je aj Christian Eriksen, ktorého museli oživovať na minuloročnom Eure. Na MS sa najlepší strelec Dánskeho výberu predstaví už s voperovaným kardiostimulátorom.

Francúzsku chýba viacero hviezd

Dánsko vyhralo oba tohtoročné zápasy proti Francúzsku

Dánsko vyhralo oba tohtoročné zápasy proti Francúzsku. Najskôr na začiatku júna vyhrali Dáni na francúzskej pôde 1:2 a len dva mesiace dozadu k tomu pridali domácu výhru 2:0. Zápasy sa hrali v rámci Ligy národov, v ktorej sa krajiny stretli v jednej skupine. V nej Francúzi vyhrali len jeden zápas zo šiestich a v súbojoch s Dánskom a Chorvátskom získali len jeden bod v štyroch dueloch. Z pozície lepšej formy tak do zápasu pôjde mužstvo zo severu Európy. Lepšie je na tom aj z pohľadu výsledku na minuloročnom Eure. Kým Francúzsko skončilo už v osemfinále, keď po penaltách nestačilo na Švajčiarsko, tak Dáni sa dostali až do semifinále. Tam ich porazilo Anglicko v predĺžení zápasu.

Dánsko vyhralo oba tohtoročné zápasy proti Francúzsku

Francúzsko vs Dánsko kurzy

Zápasové kurzy Francúzsko vs Dánsko naznačujú, že stávkové kancelárie majú väčšiu dôveru vo Francúzsko. Na výhru tímu galského kohúta je kurz 1.89, na výhru Dánska 4.52. Ak chcete tipovať remízu objavíte kurzy okolo 3.45. Zaujímavé sú aj kurzy na stávku s handicapom. Tu sa naplno ukazuje, že sa očakáva vyrovnaný zápas a tesný výsledok. Na výhru Francúzska s handicapom -1.5 je totiž kurz 3.64. Ak by ste verili, že sa zopakuje výsledok z posledného vzájomného zápasu v ktorom vyhralo Dánsko o dva góly môžete tipovať ich výhru s handicapom -1.5 s obrovským kurzom 12.00.

Tip redakcie: Dánsko neprehrá

Vo vzájomných zápasoch v tomto roku sa ukázalo, že Francúzsko má s Dánskom problémy. Francúzi boli síce v oboch zápasoch technickejší a dokázali viac držať loptu, ale neboli v zápase nebezpečnejší. Dánom sa darili prienikové prihrávky vďaka ktorým sa dostávali do gólových šancí. Francúzska obrana nevedela zabrániť nábehom do voľných priestorov. Naopak Francúzi útočili obvykle do dobre sformovanej obrany a mali problém sa presadzovať. Nečakáme nejakú veľkú zmenu herného systému od trénera Deschampsa a preto veríme, že Dáni získajú minimálne bod. Využijeme to, že favoritom je obhajca titulu a na neprehru Dánska je výhodný kurz.

Náš tip Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Dánsko neprehrá 2.02 1.95