MS 2022 vo futbale: Španielsko vs Kostarika analýza


V skupine E sa v otváracom zápase stretne Dávid s Goliášom. Španielsko ako veľký favorit skupiny vyzve Kostariku, ktorá je zase považovaná za najväčšieho outsidera skupiny. Živý prenos Španielsko – Kostarika ponúka 23.11.2022 o 17:00 televízna stanica Šport RTVS, ktorá ponúka možnosť aj live sledovania cez jej oficiálnu webovú stránku.

MS 2022 vo futbale - Španielsko vs Kostarika

Náš tip Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Španielsko dá gól v oboch polčasoch 1.89 1.97
  • Zápas: Španielsko vs Kostarika
  • Súťaž: MS vo futbale 2022
  • Čas zápasu: 22. 11. 2022, 11:00

O prvé miesto sa pobijú dva tímy

O prvé miesto v skupine E sa pobijú dva tímy – Nemecko a Španielsko. O trochu viac dôvery sa však vkladá do zverencov Enriqueho. Tí sú v rebríčku FIFA na siedmom mieste, zatiaľ čo Nemci až na jedenástom. Napriek tomu, o všetkom rozhodne až vzájomný zápas, ktorý bude určite napínavý až do samého konca. O 3. a 4. miesto v skupine sa pobijú skôr Kostarika a Japonsko.

Španielsko zatiaľ čaká ľahká úloha

Španielsko zatiaľ čaká ľahká úloha v podobe zápasu s Kostarikou. Bude to však len malý krôčik od vytúženého cieľa – zisku titulu tohtoročných MS. Motivácia však v tíme nesmie chýbať, keďže Španieli v poslednej dobe dosahujú výborné výsledky. S prehľadom ovládli kvalifikačnú skupinu a Ligu národov, kde taktiež skončili prví. Posledný turnaj majstrovstiev sveta im nevyšiel, keď vypadli v osemfinále s Ruskom. Aj preto sa tento rok od nich očakáva väčší úspech.

Španielsko zatiaľ čaká ľahká úloha

Tréner Enrique sa v posledných zápasoch mohol spoliehať na Moratu, Sarrabiu či Torresa, ktorí strelili asi najviac gólov. Predsa len sa nedá hovoriť o chladnokrvných strelcoch ako sú Haaland v nórskej alebo Lewandowski v poľskej reprezentácii. V Španielsku jednoducho taký hráč chýba. Síce spomínané dobré výsledky Španieli dosahujú, veľmi sa na ne natrápia. Napríklad v zápasoch Ligy národov strelili v jednom zápase maximálne 2 góly. V kvalifikácii na tohtoročné MS to bolo lepšie, no hrali proti o dosť horším tímom.

Strieľanie gólov by mohlo byť problémom

Práve strieľanie gólov by mohlo byť na turnaji problémom. Torres nezačal v Barcelone túto sezónu práve najlepšie, Morata v Atleticu Madrid nestrelil v posledných zápasoch gól, no a Sarabia veľa šancí pri Messim a Neymarovi nedostáva. Otázne tak je, či práve tieto fakty, nemôžu pribrzdiť Španielov najmä pri náročných zápasoch turnaja. Naopak, ak defenzíva bude dobre pracovať, na víťazstvá im bude stačiť 1 alebo 2 góly. Práve obrana by v tomto ohľade mohla byť receptom k úspechu. Lebo ak sa pozrieme do štatistík, Španielsko je tím, ktorý je aj proti ťažším súperom celý zápas aktívnejší a hráči viac tvoria hru. A napriek tomu sa na tie góly nadrie pomerne dosť. Bude tak kľúčové, aby Španieli nedostávali lacné góly z brejkov či zo štandardiek.

Kostariku čakajú náročné zápasy

Kostariku ako outsidera skupiny čakajú náročné zápasy. V tom otváracom si pravdepodobne ani neškrtne. Najväčšie očakávanie budú, samozrejme, od brankára PSG Navasa, ktorý je aj pochopiteľne najlepším hráčom mužstva. Určite je práve on jeden z tých, vďaka ktorému si reprezentácia po 4 rokoch opäť zopakuje MS. Oporou by mal byť opäť aj na tohtoročnom turnaji.

Kostariku čakajú náročné zápasy

Kostarika v kvalifikácii v 14 zápasoch inkasovala len 8 gólov. Lepšia v tejto štatistike bola len Kanada, ktorá dostala o gól menej. O kvalitách Navasa tak niet pochýb. Dokáže však svoju reprezentáciu doviesť k dobrým výsledkom aj na MS? Nuž, ťažká otázka. Navas určite vytiahne viacero výborných zákrokov. Otázne je, či to bude stačiť a či sa bude dariť aj útočníkom, ktorí sa na góly najmä proti Španielsku a Nemecku poriadne zapotia.

Španielsko vs Kostarika kurzy

Podávať na Španielsko ako víťaza zápasu príliš nemá cenu, keďže bookmakeri naňho vypísali kurz 1.20. Zhruba ani nie 1 % tipérov verí, že Kostarika vyhrá s kurzom 16.00. Je to lákavý kurz, no nie veľmi vysoká šanca. Na remízu je vypísaný kurz 6.20. Ak hľadáme hodnotné tipy, odporúčame sa orientovať na počet gólov. Myslíme si, Španieli by v zápase mohli streliť 3 góly, na čo je vypísaný kurz 2.17. Na to, že Kostarika nestrelí gól je zase vypísaní kurz 1.44. Na Španielsko máme pre vás ešte pár tipov. Napríklad na to, že Španielsko vyhrá s čistým kontom je kurz 1.61, dá gól v oboch polčasoch kurz 2.00 a na to, že vyhrá oba polčasy kurz 2.45. Stačí si vybrať. Myslíme si, že druhý tip je asi najvýhodnejší.

Tip redakcie: Španielsko dá gól v oboch polčasoch

Kurzy jasne napovedajú, kto je pred zápasom považovaný za favorita. Španielsko bude po celý zápas dominovať. V poslednom vzájomnom zápase strelilo Kostarike až 5 gólov. Tentokrát ich bude menej, no Navas by mohol aspoň trikrát vyťahovať loptu zo siete. V každom prípade, nech ich už bude hocikoľko, veríme, že ich Španieli strelia v oboch polčasoch. Kostarika je najväčším outsiderom skupiny. A tak body môže získať pravdepodobne len s Japonskom. Proti Španielsku s najväčšou pravdepodobnosťou ani nestrelí gól.

Náš tip Kurz Tipsport Kurz Fortuna
Španielsko dá gól v oboch polčasoch 1.89 1.97